carangka

nu aya nu euweuh

Aksara Sunda Matak Wirang

with 2 comments

Babaturan uing, Cep Guru, geus tilu taun manehna ngajar basa Sunda ka barudak SMP. Dua bulan katukang manehna nyarita yen geus waktuna uing kudu nyebut ‘Cep dosen’ ka manehna, sabab geus ngiluan ngajar ka mahasiswa PGSD jeung PGTK, mata kuliahna basa Sunda.

Poe kamari, manehna ngasms majarkeun teh manehna ngarasa wirang pisan ku mahasiswana sabab ngarumasakeun salah; nyokot sumber conto aksara sunda ti internet bari jeung teu ditingali alamatna.

Runtuyan kajadianana kieu:

Cep Guru eh Cep Dosen ngunjal bahan artikel aksara Sunda ti http://ms.wikipedia.org/wiki/Tulisan_Sunda

ieu sabagian gambar artikelna:

Uing muka artikel ngeunaan aksara Sunda di http://su.wikipedia.org/wiki/Aksara_Sunda
tah ieu sabagian gambarna:

Kacindekan uing: lain aksara Sunda nu salah tapi Cep Dosen nu talobeh, kirang konsen, puguh alamatna oge alamat deungeun. Aksara Sunda dina http://ms.wikipedia.org/wiki/Tulisan_Sunda kudu sagancangna dibebenah (sigana pahili nempatkeun gambarna). Mangga ah, enggal lereskeun!

Advertisements

Written by guriangtujuh

19 Oktober 2008 pukul 14:19

Dimuat dina aksara, sunda, web

Tagged with , ,

2 Balesan

Subscribe to comments with RSS.

  1. Punten, salam kenal.

    economatic

    15 Nopémber 2008 at 17:34

  2. Sumuhun, ditampi pisan salam pangwilujengna. Abdi ge parantos nyobi amengan ka http://economatic.wordpress.com/, sae pisan warung kopina, hehe.

    itanabin

    18 Nopémber 2008 at 13:48


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: