carangka

nu aya nu euweuh

Google Chrome Sunda

with 2 comments

Bener aya eta teh?

Tapi lamun panyungsi anyar eta make basa Sunda, aya moal anu makena? Maksud teh, naha pamake Google Chrome urang Sunda daekkeun jeung leuwih ngarasa tumaninah make panyungsina?

Tah, uing geus nyobaan ngaropea pilihan basa Google Chrome kana basa Sunda.

chrome sunda

chrome sunda

Teu pira sabenerna mah, da loba nu bisaeun, saukur ngarobah string resource koropak (file) .dll dina folder locale

Bisi aya anu rek nyobaan mah tah unjal (download) id-chrome.dll tina BOX-CARANGKA beulah katuhu,   robah ngaranna jadi id.dll tuluy teundeun kana folder C:\Documents and Settings\[ngaran akun windows]\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application.2.149.30\Locales

id (kode basa Indonesia) lain su (kode basa Sunda)

He he kabeneran ku Google Chrome-na su.dll mah acan kabacaeun (bodo keneh meureun, teu nyahoeun uing mah hayang basa Sunda), jadi nebeng kana kode basa Indonesia heula. Numatak nu mawi, hulu botak katinggang awi, file id.dll nu geus nyampak anu asli bawana ti pabrikna Google, iwal mun rek ditimpah, kudu disalametkeun heula (di-backup) sangkan lamun urang rek make basa Indonesia, file id.dll-na teu lapur.

Catetan: id.dll nu dimaksud dina tulisan ieu can tangtu bisa dipake dina Google Chrome versi panganyarna

Advertisements

Written by guriangtujuh

17 Séptémber 2008 pukul 15:48

2 Balesan

Subscribe to comments with RSS.

  1. ah lieur geuningan!

    isa

    20 Séptémber 2008 at 01:21

  2. nuhun ah wartosna

    ciburuan

    2 Agustus 2010 at 06:24


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: